Davant la investidura de Joaquim Torra com a nou President de la Generalitat

0

Avui el Parlament de Catalunya ha investit a Joaquim Torra com a 131º President de la Generalitat de Catalunya. Comunistes Catalans – PCPE manifesta que:

  1. La classe obrera de Catalunya avui no té res a celebrar. El govern que surti a proposta del nou President serà un enemic per tots els treballadors i treballadores del nostre país. No és una qüestió de noms si no de projecte: gestionar el capitalisme porta com a conseqüència directa intensificar la misèria  i l’explotació per a la classe obrera i el poble treballador. No hi ha forma amable de gestionar aquest sistema, qui es posi damunt de la bèstia serà responsable de les seves atrocitats. Tant Puigdemont, com el govern del 155, com Joaquim Torra comptaran sempre amb l’oposició dels i les comunistes. 
  1. Tot i que el nom no és el més important,  Joaquim Torra compta especialment amb la nostra reprovació. Tal com es posa de manifest en els seus diversos articles polítics, Joaquim Torra és un ultranacionalista excloent, continuador de les pitjors tradicions del nacionalisme català. Els i les comunistes defensarem sempre la convivència, la pau, el respecte  i la fraternitat entre pobles i confrontarem l’odi i qualsevol espurna de supremacia vingui d’on vingui.
  1. Del discurs del nou President es conclou que la seva acció de govern es centrarà en potenciar la teatralització i les accions simbòliques de confrontació, però acceptant la legalitat constitucional. L’independentisme està a un carreró sense sortida i l’únic que li queda és gesticular i fer discursos grandiloqüents per evitar dir la veritat al seu públic: que el que havien promès és impossible dins del sistema capitalista. La retòrica de la confrontació és una estratègia feliçment acceptada pel bloc dominant estatal doncs li permet seguir cohesionant les seves polítiques reaccionaries en un marc de confrontació nacionalista. Qui perd amb aquest esquema és la classe obrera, a la que se li dificulta emprendre un camí propi independent de tota influència política i ideològica de l’enemic de classe. 
  1. La CUP es torna a mostrar com la màxima expressió de les contradiccions independentistes. Està tractant de forçar un camí cap a una República que tothom sap que no es pot materialitzar mentre torna a donar les claus del Palau de la Generalitat a la dreta. Tot es justifica per l’assoliment d’una fita futura d’independència. Quan d’aquí uns anys el procés acabi sense èxit, cosa que passarà inevitablement per la correlació de forces, la CUP haurà d’explicar com es conjuga ser anticapitalista amb haver sigut la pota que ha sustentat i donat estabilitat al govern mentre la burgesia sortia de la crisi carregant totes les penúries sobre l’espatlla de la classe treballadora. 
  1. Comunistes Catalans – PCPE seguirà lluitant a peu de carrer contra la patronal i els seus governs, i animem a la classe obrera i tots els sectors populars a llençar una contraofensiva confrontada tant amb el govern de la Generalitat com amb el de la Moncloa, fent un front comú amb tota la classe obrera de la resta d’Espanya per acabar amb aquest sistema i construint un país per a la classe obrera en que es garanteixin tots els nostres drets socials i nacionals.

Comitè Nacional de Comunistes Catalans – PCPE

14 de maig de 2018