Colau planta el rei, però no al sistema capitalista!

0

El Mobile World Congress és el paradigma d’esdeveniment que, any rere any, posa de manifest les grans contradiccions classistes a la ciutat de Barcelona. El Congrés del Mòbil evidencia com de pervers és voler intentar “canviar el món” i alhora gestionar el sistema capitalista. El govern municipal d’Ada Colau va basar part del seu discurs electoral en criticar les desigualtats socials a la ciutat de Barcelona com a qüestió general i el MWC com a esdeveniment concret. Tres anys després, el monstre del MWC segueix creixent, i amb ell les contradiccions. Es demostra per tant que el capitalisme com a sistema és una maquinaria que engoleix i mercantilitza tot allò que se li posa per davant. No hi ha espai per la gestió d’aquest sistema en benefici de les classes populars. La socialdemocràcia és una farsa. Ada Colau és una farsa.

 

Aquest any l’alcaldessa i el monarca sembla que s’hagin posat d’acord per distreure l’atenció desviant el focus mediàtic. Des de Comunistes Catalans – PCPE plantegem que el principal element d’aquest Congrés, a dia d’avui, no està ni en el trencament del protocol ni en les novetats tecnològiques, sinó en el grau d’explotació que genera la burgesia sobre la classe obrera que produeix els mòbils, aplicacions i dispositius varis, extreu els recursos minerals necessaris per a la producció d’aquests aparells i en possibilita la seva promoció i venda. Ada Colau, però, té moltes contradiccions per esquivar. L’Ajuntament del canvi patrocina un nou MWC per dissimular i fintar l’augment del preu del bitllet de transport públic, la degradació de barris sencers per facilitar l’especulació urbanística dels grans grups inversors, l’augment del preu de l’habitatge, l’estímul del proxenetisme i la cosificació de la dona, l’empitjorament de les condicions laborals dels treballadors del transport metropolità, la demanda de serveis mínims al metro contraris al dret de vaga, l’augment de les taxes de les llars d’infants, l’augment de la riquesa de les grans companyies hoteleres i d’apartaments a costa d’una classe obrera que ha vist empitjorar les seves condicions laborals reforma rere reforma, i un llarg etcètera que costa d’acabar-se. El MWC s’edifica sobre les condicions de vida cada dia més precàries de la classe obrera en general i de la barcelonina i hospitalenca en particular.

Aquesta setmana Ada Colau ha decidit declinar l’acte de besamans al rei, però en cap cas ha abandonat les seves aspiracions de gestionar les relacions capitalistes a Barcelona. Avui planta el rei, però ahir, avui i demà seguirà fent una genuflexió davant dels oligarques d’Indra, CaixaBank, Samsung, Ericsson i dels qui faci falta.

 

L’Ajuntament del Canvi és l’Ajuntament del Mobile!!!

El nostre camí: la independència de la classe obrera!!!

 

Comité Nacional de Comunistes Catalans – PCPE