Solidaritat i lluita davan els atacs feixistes

0

El PCPE i els CJC al PV volem mostrar el nostre punt de vista sobre els atacs feixistes dels últims dies.

 

Des de les recents pintades nazis a les seus de Compromís fins l’esborrament del mural d’Elías Taño a favor de l’alliberament dels presos d’Alsasua, hi ha una creixent onada d’actes feixistes al País Valencià. No ve de nou tampoc, tots recordem la dimensió dels fets ocorreguts el passat 9 d’octubre en la manifestació de la diada del País València i altres agressions en la resta de l’estat.

 

La realitat és que les agressions feixistes augmenten a diari i des dels mitjans de comunicació s’intenta banalitzar i minimitzar la seua importància arribant inclús a parlar de “baralles de bandes” però també hi trobem els que intenten normalitzar el feixisme, l’últim cas, anomenant-lo “movimiento ciudadano espontáneo”. El feixisme ni és espontani, ni és una qüestió marginal. Quasi 40 anys de dictadura feixista han fet que la sociologia del feixisme (franquisme) estiga present al nostre país. Tenim molt clar que no és una ideologia majoritària però espectacles com el del “Valle de los caídos” i la impunitat amb la qual actuen, demostren dia a dia que hi han darrere determinades personalitats i organitzacions a combatre.

 

Des del Partit Comunista dels Pobles d’Espanya i els Col·lectius de Joves Comunistes denunciem tots aquests actes perpetrats per, cal especificar-ho, feixistes. Cal dir-ho clar per no contribuir a la confusió. No s’ha d’advocar a favor de les diferents expressions polítiques perquè el feixisme no és ni tolerable, ni respetable. Ni el racisme, ni la xenofòbia, ni el feixisme són llibertat d’expressió.

 

La història antifeixista està profundament lligada al moviment comunista, més encara a l’estat espanyol. Per tot això, rebutgem els atacs feixistes a la seu de Compromís i al mural d’Elias Taño. Apostem per combatre el feixisme i ho fem des de la més ampla unitat.

 

No passaran!

 

PCPE i CJC.

País Valencià, 27 de juliol de 2018.