El nou acord d’horaris comercials aprovat per les Corts Valencianes del govern del Botànic (PSOE i Compromís) és un nou atac als drets de la classe treballadora. L’atac i la precarització del dret al descans de tota la classe obrera es total. Tot i que per qüestions d’interesos empresarials muncipals, haja sigut una millora per a determinats municipis que obrien molts festius i caps de setmana com per eixemple València o Benidorm, en general és un empirotjament per a la majoria de muncipis, com Alacant, que ara obrirà més festius. Més enllà d’aquesta contradicció puntual. La realitat és que aquest acord ataca directament el dret al descans. Al cap i a la fí, es tracta d’anar arrancant hores de descans a la classe obrera per a que els monopolis del comerç (Carrefour, Alcampo, El Corte Inglés, etc) continúen augmentant els seus beneficis. Novament, els seus beneficis augmenten a costa del nostre treball, decidint així sobre les nostre vides.
Denunciem al Govern del Tripartit. Liderat per Compromís i el PSOE i amb l’abstenció còmplice de Podem i C’s,  ha passat de “rescatar persones” a llevar-nos hores de descans. Han defensat els interesos de les multinacionals i han deixat que aquestes decideixen sobre les nostres vides, l’economia i el funcionament de les pròpies ciutats.
Denunciem el tractat perquè:
  • Augmenta en global els festius que la classe treballadora haurà de terballar.
  • En teoria el treball en festiu és voluntari però les empreses ens presionen i amenacen sense deixar-nos llibertat real d’elecció.
  • Els plus salarials per treballar en festiu ni estan assegurats ni, en moltes ocasions, valen la pena.
  • Imposant-nos el treball en diumenges i festius se’ns dificulta la conciliació del treball amb la vida social i familiar.
Els i les comunistes del PCPE i els CJC ens preguntem: fins quan? Quant temps hem de deixar que siguen els empresaris i els partits que els defensen els que decideixen quan podem descansar  disfrutar del temps lliure, vore a les nostres famílies‍ o directamente viure? Decideixen els preus de les universitats, les tarifes elèctriques, el lloguer, els preus dels productes bàsics, la roba, negocien amb els nostre drets i benestar… Fins quan anem a confiar en el PSOE i Compromís que deixen les nostres vides als beneficis empresarials?
Ells volen que visquem per a treballar, nosaltres volem viure digna i plenament. Volem dret al descans, a l’oci, en definitiva a poder viure. Estem contra aquest acord i tot els atacs directes als drets de la classe obrera. El Partit Comunista-PCPE i la Joventut Comunista-CJC lluiten per a construir un país per a la classe obrera on les multinacionals no decidisquen el nostre dret al descans. Un país on tú sigues la prioritat. Perquè volem recuperar les nostres vides.
Partit Comunista i Joventut Comunista – País Valencià
Febrer de 2018.