Solidaritat amb els treballadors i treballadores de la neteja i locals de Catalunya

0

CCOO i UGT han convocat vaga de 24 hores en el sector de la neteja d’edificis i locals de Catalunya pels dies 8 de març, 4 i 5 d’abril i 14 i 15 de maig.

Des de Comunistes Catalans – PCPE volem manifestar el nostre recolzament i solidaritat amb les treballadores i els treballadors d’aquest sector, que han patit la crisi d’una manera brutal, no només amb la pèrdua de poder adquisitiu.

La reforma laboral ha representat una eina molt útil per les empreses: abaratiment de despeses a canvi de l’acomiadament de les treballadores i treballadors amb més drets, l’augment de la precarietat mitjançant l’augment de les jornades parcials, etc.

S’ha d’incidir, sobretot per les veus que criticaven a les treballadores per manifestar-se el 8 de març, que el sector no només està majoritàriament feminitzat, sinó que a més és l’exemple de discriminació de la dona, ja que sol tenir la categoria de netejadora mentre que l’home sol ser l’especialista, degut a les funcions que presta.

I ara unes empreses especialment parasitàries volen seguir amb l’ofensiva, retallant més drets al conveni. Empreses que pertanyen majoritàriament a grups constructors o fons d’inversió que en els últims anys, també emparats per la crisi, han protagonitzat un procés de concentració que ha suposat la desaparició o absorció de la majoria de les mitjanes empreses. Empreses que a la pràctica viuen dels pressupostos públics, bé siguin de la construcció o del conglomerat d’empreses de serveis, moltes d’elles assenyalades en casos de corrupció política, entregant comissions a determinats partits a canvi de suculents contractes i concessions, disparant el preu de contractes que paguem entre tots amb els nostres impostos mentre s’atacaven els drets dels i les treballadores.

És, doncs, necessària la solidaritat del conjunt dels treballadors amb les companyes i companys en lluita i que quan, com a usuaris, patim les conseqüències de la vaga, hem de ser capaços d’entendre que la única responsable és la patronal. És necessari impulsar una lluita al marge dels interessos dels empresaris, caminant cap a la veritable independència: La Independència de la Classe Obrera.

Lluitem unides per un país per a la classe obrera!

Comitè Nacional de Catalunya

Comunistes Catalans – PCPE