Comunistes Catalans – PCPE rebutjem l’actuació policial de la BRIMO dels Mossos d’esquadra durant el dia d’ahir en el marc de les movilitzacions de rebuig a la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya amb la col·laboració dels serveis secrets del CNI.

Les imatges d’ahir ens recorden al paper dels Mossos al 15-M o les vagues antibolonya, oblidades per alguns sectors de l’independentisme que sota proclames com “aquesta és la nostra policia” en el marc de l’1-O, van idealitzar el paper de la policia catalana. Es demostra un cop més que la policia és una eina de repressió al servei de l’Estat vingui d’on vingui i parli l’idioma que parli.

La dicotomia de “policies bons i policies dolents” ha de quedar desterrada d’una vegada per totes  i hem de seguir senyalant que Espanya no és una excepció democrática a Europa: Els Estats tenen la llei al seu favor i la fan servir per acabar amb tota aquella expressió política que pugui arribar a amenaçar l’status quo.

Les euroordres i les detencions tampoc posaran sol·lució a la situació que viu Catalunya. Treballar per la independència de la classe obrera vol dir treballar per enfortir les lluites classistes i anticapitalistes, generant aliançes entre els treballadors i el conjunt del poble per acabar d’arrel amb el sistema que oprimeix a les persones i a les seves expressions nacionals en favor dels seus interessos econòmics monopolistes.

Rebutjem la detenció de Puigdemont i la resta de polítics del procés i n’exigim la posada en llibertat inmediata .

Solidaritat amb els més de cent ferits!

Per un país per a la classe obrera!