L’Aturada de País, una mesura antiobrera!

0

El dia 3 d’octubre el Govern del PDeCAT i ERC, suportat per la CUP, aprofitant la convocatòria de vaga, va cridar la població a una Aturada de País. Aquesta parada va ser un tancament patronal maquillat per deixar la classe obrera desemparada jurídicament i transmetre un idea contrària a la vaga i un missatge molt clar: en aquest “Procés” no cal sacrificar ni un dia de salari. Comunistes Catalans – PCPE vam donar suport a les mobilitzacions antirepressives d’aquell dia, com la manifestació de la tarda, però no a la proposta de vaga de país. No va tardar gaire en sortir el ministre Montoro (PP) per dir que s’haurien de recuperar les hores so pena de perdre un jornal. 

Aquesta setmana, el professorat ha començat a rebre notificacions del Departament d’Ensenyament (PP) i convocatòries de reunions de centre per poder recuperar les hores i no percebre el descompte salarial. Les convocatòries van dirigides, de forma explícita i perversa, a les persones que haguessin fet vaga, a les quals, se’ls posa sobre la taula amb forta pressa un full amb un fals dilema: firmar conforme s’ha fet vaga o firmar conforme s’ha fet Aturada i es desitja recuperar les hores. S’obvia que ni les direccions ni el Departament poden perseguir i coaccionar el dret de vaga i que, fins i tot, els esquirols podrien utilitzar la borsa de 35 hores personals sense justificació. Però fals dilema a banda, s’ha de denunciar clarament que, firmar a favor de l’Aturada de País significa adherir-se a un tancament de caixa sense seguretat jurídica, acatar haver comès un fet punible, quedar a mercè d’una sanció sense regulació legal ni possibilitat de recurs i, sobretot, acceptar que el dret de vaga pot ser seriosament qüestionat. 

La Generalitat, dirigida ara pel PP, ha deixat màniga ampla als equips directius  dels centres per justificar les hores sense cap problema, amb la qual cosa, les direccions poden demanar suaument als claustres que firmin la autocondemna. Així, avui ens regalen una Aturada Festiva de País i el dia de demà, quan haguem de fer una altra vaga, ens forçaran a treballar en dissabte gratuïtament.

Per la defensa dels treballadors públics  i el seu dret de vaga i!!!

No a les falses aturades!!!

No als falsos dilemes!!!

El nostre camí: la independència de la classe obrera!!!